Elämää kisakuplassa

14 mailaa, tusina palloja, hanskat, etäisyysmittari, sadevarusteet, maskit, käsidesi, kumihanskat, desinfiointipyyhkeet… Tänä syksynä kisareissujen varustelista on sisältänyt täysin uusia kohtia, jotka ovat olleen sitäkin tärkeämpiä. Pitkän odotuksen jälkeen pääsin vihdoin avaamaan Ladies European Tour Access Series (LETAS) kauteni syyskuun alussa, kun kauden ensimmäinen kilpailu pelattiin Sveitsissä. Sveitsistä matka jatkui Tšekkeihin ja sieltä takaisin Sveitsiin, joten viimeisen kuukauden olen siis sukkuloinut Suomen ja keski-Euroopan väliä. Samalla pääsin vähän haistelemaan miltä se kiertue-elämä näyttää. Tämä kausi kuitenkin esitteli minulle melko poikkeuksellista meininkiä. Jokaisessa kilpailussa oli paljon erityisjärjestelyjä ja meidän tuli seurata tiukkoja sääntöjä tai muuten tuli sakkoa maksettavaksi.

Jokainen kilpailureissu alkoi oikeastaan jo viikkoa ennen lentojen lähtöä, kun meidän piti tehdä koronatesti. Koronatestit tehtiin sylkitesteinä, joten nenätikuilta vältyttiin tällä kertaa. Kun testistä oli negatiivinen tulos taskussa, oli lupa matkustaa kilpailupaikalle. Jokaisen kilpailupaikalla vietetty päivän aloitimme health check-kyselyllä, jossa varmistettiin, ettemme kärsineet koronan yleisimmistä oireista. Lisäksi kuumeemme mitattiin joka päivä kentälle saavuttaessa. Merkiksi, että päivän testit ja kyselyt oli tehty, saimme aina rannekkeen käteen, jotta voitiin varmistaa, ettei alueella liikkunut ylimääräisiä henkilöitä. Kilpailijoille ja caddieille oli myös jokaisessa kilpailupaikassa varattu omat tilat ruokailuille ja esimerkiksi pukuhuoneet ja harjoitusalueet olivat ainoastaan meidän käytössämme. Lisäksi meidän tuli käyttää maskeja aina kun liikuimme sisätiloissa golfkentällä tai hotellilla. Maskia tuli myös käyttää kilpailupäivinä scoring arealla. Aluksi maskin käyttö tuntui hieman oudolta ja piti aina erikseen muistuttaa itseään laittamaan se päälle, mutta päivien kuluessa siitä alkoi jo tulla tavallaan normaali osa arkea ja rutiinia.

Tiukat järjestelyt eivät päättyneet kilpailupaikalle, vaan jokaisessa kilpailussa meillä oli tietyt hotellit, joissa majoituimme. Tšekeissä jopa koko hotelli oli varattu vain LETAS-pelaajien ja caddien käyttöön. Ruokailut oli myös järjestetty hotellilla erillisissä tiloissa ja tarkkoja turvaohjeita noudattaen (kumihanskat kädessä otettiin ruokaa ja pöydät 2 metrin välein toisistaan). Kilpailuviikkojen aikana meillä oli käytössä ns. buddy-systeemi, joka tarkoitti, että jokaisella oli vain yksi henkilö, jonka kanssa oli lähi-kontaktissa. Tämän kaverin kanssa tuli jakaa huone ja auto ja syödä samassa pöydässä ruokailuissa. Tähän ideaan kilpailunjohto kiinnitti usein huomiota, sillä ei ollut yksi tai kaksi kertaa, kun näin että neljän hengen pöytä erotettiin kahdeksi kahden hengen pöydäksi. Kisojen aikana meillä oli käytännössä lupa liikkua vain kentän ja hotellin väliä ja käydä kerran ruokakaupassa, mutta tämäkin luksus poistettiin viimeisestä kilpailuista . Elimme käytännössä siis omassa kilpailukuplassamme.

Nämä turvatoimet olivat täysin ymmärrettäviä ottaen huomioon vallitsevan tilanteen ja niihinkin sopeutui viikkojen aikana. Totta kai, esimerkiksi Prahassa, olisi ollut mukava käydä katselemassa vähän kaupunkia ja nähtävyyksiä, mutta ne reissut jäivät nyt toiseen kertaan. Vaikka kuplassa eläminen oli raskasta ja hieman tylsääkin, olimme kaikki pelaajat todella kiitollisia siitä että olimme saaneet edes tämän mahdollisuuden pelata.

Vaikka nämä kilpailujärjestelyt poikkesivat huomattavasti normaaleista LETAS-kilpailuista, olin enemmän kuin iloinen, että pääsin näkemään miltä siellä ammattilaiskiertueella näyttää ja kuinka homma toimii. Paljon hyviä neuvoja tarttui mukaan ja uskoa siihen, että ammattilaisgolfarin ura on minulle tällä hetkellä se oikea vaihtoehto. Vaikka peli ei kulkenutkaan omien toiveiden mukaisesti jäi reissuista positiivinen fiilis ja intoa tulevaa kohti.

Enemmän kommentteja omista peleistä tulossa seuraavassa tekstissä, joten pysy kuulolla!

Syysterkuin,

Ellinoora

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *