Erilainen ammattilaisdebyytti

Lunastettuani pelioikeuden Ladies European Tour Access Series (LETAS) kiertueelle tammikuussa 2020, alkoi innokas tulevan kevään ja kesän kilpailukalenterin suunnittelu ja kiertue elämän alkamisen odottelu. Mielessä oli paljon odotuksia siitä mitä tämä kausi toisi tullessaan ja kuinka pääsisin viimein tekemän sitä mistä olen pitkään haaveillut.

Tämä odotus kuitenkin muutti täysin muotoaan kevään edetessä, kun koronavirus sotki minun ja meidän kaikkien elämän. Kilpailuja alettiin perua ja siirtää eikä kauden kulusta ollut kenelläkään mitään tietoa. Epävarmassa tilanteessa LETAS kiertue on pitänyt meidän hyvin ajan tasalla, joten iso kiitos siitä heille.

Kun Suomen korona tilanne alkoi vähitellen parantua ja kilpaurheilu taas sallittiin, alkoi uuden kilpailukalenterin suunnittelu ja sopivien kilpailujen etsiminen kotimaasta. Kauden starttia ja omaa ammattilaisdebyyttiä sainkin odottaa kesäkuuhun asti, jolloin yhteistyössä Suomen Golfliiton ja PGA:n kanssa saimme naisille oman palkintopotin Finnish Tourin ensimmäiseen osakilpailuun. En ollut milloinkaan kuvitellut, että tekisin ammattilaisdebyyttini tuttuakin tutummalla Finnish Tourilla mutta niin kuin tämä kevät on näyttänyt, suunnitelmat muuttuvat.

Vaikka pelasinkin nyt ensimmäistä kertaa virallisesti ammattilaisena, tuntui kuin mikään ei olisi sittenkään muuttunut. Olihan se toisaalta mukavaa kokea iso muutos tutussa ympäristössä mutta sitten taas toisaalta, ammattilaisdebyytti ei tuntunut niin isolta ja jännittävältä kuin olin mielessäni kuvitellut. Käsitys siitä, että olin nyt ammatti-golffari, ei tuntunut todelliselta, sillä pelasinhan samassa paikassa missä olin pelannut edelliset 7 vuotta eli Finnish Tourilla.

Se, ettei nimeni perässä lähtölistassa ollut enää pientä a-kirjainta amatööristatuksen merkiksi, ei tuonut mitään lisäbuustia kilpailuun. Ilman tuota a-kirjainta en siis ollut enää amatööri mutta en täysinäisenä ammattilaisenakaan itseäni nähnyt, joten kuka siis olin. Kilpailu itsessään toimi hyvänä kilpailuruosteiden poistajana mutta tulosten puolesta siitä ei jäänyt muuta kuin nälkää seuraavaan starttiin ja miettimistä kuka olin ja minne olin sittenkään menossa.

Nyt tuosta debyytistä on kulunut golfintäyteiset vajaa pari kuukautta. Ammattilais-startteja on kertynyt kolme lisää, joista toisesta oli kotiin tuomisena olivat ne kuuluisat ensimmäiset palkintorahatkin. Vaikka kausi on ollut tähän mennessä kaikkea muuta kuin olisin ikinä kuvitellut, on ammattilais-golffarin osa saanut minusta kuitenkin pikkuhiljaa enemmän ja enemmän kiinni. Ajatus siitä, että saan kutsua itseäni ammatti-golffariksi tuntuu normaalimmalta ja oikeammalta päivä päivältä. Uudenlainen arki on alkanut muovautua minulle sopivaksi. Päivät kuluvat treenaten ja tulevien kilpailujen matkoja suunnitellessa. Lisäksi ammattilaisuus on tuonut mukana oman yrityksen pyörittämisen opettelua ja rahoituksen hankkimista, josta tärkeimpänä tällä hetkellä on oman tukikilpailun järjestäminen. Vaikka ero arjessa ammattilais- ja amatöörigolffarin välillä selkeytyy vähitellen, pysyy mielessä kirkas muistutus siitä että laji on silti vielä se sama. ”Palloa väylälle, siitä griinille ja putti tai kaks.”

Reikäpelin SM-kisoista nappasin tiukalla taistelulla ensimmäiset palkintorahani

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *