Kevät vauhtiin Espanjassa

Kun olin lähes viisi kuukautta hakannut kuutena päivänä viikossa palloa seinään hallissa, voin rehellisesti sanoa, että pääni oli hajoamispisteessä. Talvi oli ollut tehokas ja työntäyteinen mutta nyt alkoi pikkuhiljaa tulla raja vastaan. Onneksi kuitenkin siinä kohtaa vertaistukea löytyi nopeasti muista golfammattilaisista ja ennen kuin huomasinkaan, olin varannut lentoliput Barcelonaan. Ennen kuin kuitenkaan aloitetaan puhumaan tuosta 2,5 viikosta Espanjan auringon alla otetaan muutama steppi taaksepäin ja tehdään nopea kurkistus omaan talveeni.

Viime syksynä kilpailukauden päätyttyä tulin siihen tulokseen, että kaipasin omaan tekemiseeni uutta vauhtia ja joidenkin asioiden tulisi muuttua, jotta kehittymiseni golfarina voisi jatkua. Nämä muutokset kohdallani tarkoittivat sitä, että päädyin vaihtamaan valmentajakseni Timo Rauhalan. Janne Vellamo pysyy kuitenkin edelleen valmennustiimissäni, mutta Timo on ottanut nyt vetovastuun harjoittelustani. Talven aikana harjoittelin pääasiassa Jannen hallissa Paraisilla, minkä lisäksi kävin noin joka toinen viikko Timon kanssa treenaamassa Planmeca Areenalla Helsingissä. Ensimmäiset kuusi kuukautta yhteistyötämme Timon kanssa ovat sujuneet hyvin ja olemme saaneet vietyä svingiäni eteenpäin. Lisäksi omaan treenaamiseeni on tullut parempi meininki ja focus viimeisen puolen vuoden aikana. Koska lähdimme muuttamaan svingiäni pala palalta alkutalvesta, ei minulla ollut kiirettä päästä ulkomaille ruoholta treenaamaan joulu—tammikuussa. Lisäksi koronatilanne oli sen verran paha ympäri maailmaa, joten tein tietoisen valinnan, etten lähtisi ulkomaille ennen kevään tuloa. Nuo tuntuvat ainakin vielä tällä hetkellä oikeilta päätöksiltä, vaikka viimeinen kuukausi hallissa olikin todella pitkä, kun mieli olisi halannut jo ruoholle. Viimein kuitenkin pääsiäisen jälkeen pakkasin mailani bägilaukkuun ja otin suunnakseni Espanjan ja Lumine Golfin.

Minun tavoin moni muukaan suomalaisammattilainen ei ollut talven aikana käynyt ulkomailla treenaamassa, joten lopulta meitä oli yhteensä kuusi LET ja LETAS pelaajaa, jotka valmistautuvat tulevaan kauteen Lumine Golfissa. Jokainen meistä vietti vaihtelevasti 2-4 viikkoa Espanjassa omien aikataulujensa mukaisesti, mikä mahdollisti että treeni ja peliseuraa riitti vaihtelevasti joka päivälle.

Ennen reissua olin ehtinyt käydä muutaman kerran Archipelagia Golfin rangella lyömässä mutta olihan se taas vaan niin ihanaa päästää lyömään palloa ruoholta kuuden kuukauden taon jälkeen. Ensimmäiset treenipäivät kuluivat pitkälti ihmettelyyn, miten se pallo siitä ruoholta lähtee ja miten pallo käyttäytyy griineillä. Päivä päivältä kuitenkin pääsin enemmän kiinni siihen, mitä ulkona treenaaminen taas tarkoittikaan, ja kuinka sisällä opittuja asioita pystyi toistamaan ulkona.

Päivät Luminessa kuluivat nopeasti ja tehokkaasti treenaten ja pelaten. Jokaisella meistä oli omat treeninsä mutta paljon teimme myös yhdessä mm. erilaisia putti treenejä ja joka päivään piti mahduttaa joku pikku kisailu. Tyypillisenä päivänä teimme noin 3 tunnin treenin ennen lounasta, jonka jälkeen lähdimme kierrokselle. Rundin jälkeen jokainen teki itselleen sopivan fysiikka- tai palauttavan treenin. Osa meni läheiselle kuntosalille, osa kävi lenkillä ja jotkut tekivät kämpillä online treenejä kuten HIIT tai jooga. Itse kävin pääasiassa juoksemassa rantatiellä tai tekemässä kumpparijumppaa rannalla. Täytyy sanoa, että kun oli reilut kaksi viikkoa nauttinut rantamaisemista lenkillä, tuntuvat Suomen lenkkimaisemat nyt vähän karuilta. Fysiikkatreenien jälkeen laitoimme ruokaa yhdessä ja katsoimme jakson tai kaksi jotain Netflix-sarjaa. Iltaisin puheet kääntyivät usein myös paljonko aktiivisuutta jokaisen WHOOP-ranneke oli mitannut. Saimme kaikki LET- ja LETAS-pelaajat viime kaudella WHOOP älyrannekkeet, jotka mittaavat kaikkea mahdollista; sykettä, aktiivisuutta, palautumista, unta yms. Joten kun meillä kaikilla oli samanlaiset rannekkeet kädessä ja urheilijoita kun olemme, niin ei ollut aamupalapöytä keskustelua, jossa ei olisi vertailu palautumisprosentteja ja yön sykkeitä. Samoin ei ollut iltaa, jolloin ei olisi vertailtu kenellä oli rundilla ollut korkein keskisyke tai ihmetelty miten kaloreita oli muka kulunut niin vähän vaikka olimme olleet liikkeellä koko päivän 😉 Kokonaisuutena päivät olivat aina niin täynnä ohjelmaa, että illalla sohvalla yleensä nuokkui sen verran väsyneitä pelaajia, ettei unensaannista ollut illalla ongelmia.

Lumine Golf tarjosi meille loistavat puitteet treenata ja pelata. Käytössämme oli ruohorange, lähipelialueet ja kaksi 18-reikäistä ja yksi 9-reikäinen golfkenttä. Koronan vuoksi Luminessa ei juuri paljoa muuta porukkaa ollut kuin me. Mutta vaikka pelaajia ei ollut kuin kourallinen, kaikki kentät ja harjoittelualueet pidettiin hyvässä kunnossa ja valmiina pelaajille. Kävimme myös reissumme aikana pelaamassa kaksi muuta kenttää lähistöllä, Panoramica Golf ja Bonmont Golf. Molemmat kentät olivat Luminen tavalla lähes autiota mutta silti hyvässä kunnossa ja palvelu oli mitä loistavinta.

Loppuun vielä muutama huomio Espanjan koronatilanteesta. Koronasäädökset ovat Espanjassa itsehallintoaluekohtaisia, joten omat kokemukseni perustuvat Katalonian alueeseen. Kataloniassa oli maskipakko käytännössä kaikkialla. Golfkentällä maskia ei tarvinnut treenatessa pitää, mutta muutoin kyllä. Lenkeillä käydessäni pidin maskia kun en juossut vaan silloin vedin sen kaulalle. Varsinaisesti emme tienneet, miten maski säännökset urheillessa menivät. Mutta jos paikallisten käytöksestä jotain pystyi päättelemään, niin pääsääntönä oli, että maski oli aina mukana mutta jos liikunta oli kävelyä nopeatempoisempaa, maskin ei tarvinnut olla kasvoilla. Rantakatua juostessani vastaan tulivat jatkuvana jonona suljetut hotellit ja ravintolat. Lähes jokaisessa hotellissa oli pahvit tai verhot laitettu ikkunoiden eteen ja ravintolat olivat täysin autioita. Monet ruokakaupat olivat myös sulkeneet ovensa. Lisäksi yöisin oli voimassa ulkonaliikkumiskielto. Vaikka pahin korona-aalto on toivottavasti Espanjassa takanapäin, näkyvät sen vaikutukset vielä pitkään Espanjan kaduilla.

Kevätterkuin,

Ellinoora

P.S. Uusi LETAS kausi pitäisi tämän hetken tietojen mukaan startata kesäkuun alussa, joten pidetään peukut pystyssä, että silloin päästään taas tositoimiin.

1 ajatus aiheesta “Kevät vauhtiin Espanjassa”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *