Pienet hyvän palaset

Jos vain voisimme pyyhkiä pois vuoden 2020… Moni meistä pystyy varmasti samaistumaan tähän kommenttiin. Minä ainakin, jos katson omaa peliäni tänä kesänä. Oli vaikeuksia ja vielä enemmän vaikeuksia. Niin kuin viime blogitekstissäni jo vähän lupailin, nyt olisi vielä kerran aika paneutua viime kauden pelillisiin juttuihin. Mutta koska golfista on aina helpompi löytää niitä negatiivisia puolia, niin keskityin kerrankin niihin hyviin asioihin :=)

Pitäessämme palaveria syksyllä valmentajieni kanssa minulta kysyttiin ”mikä oli hyvää pelissäsi tänä kesänä”. ”Ei mikään” oli ensimmäinen idea mielessäni. Enhän ollut pelannut yhtään ehjää kisaa kauden aikana ja tuloksetkin olivat olleet heikomman puoleisia. Mutta vaikka golf onkin tuloslaji, niin joskus on hyvä muistaa katsoa lajia myös pienempinä palasina ja poimia ne pienetkin hyvän palaset.

Tässä muutamia minun tämän kauden hyviä palasia:

  • Puttipelin parantuminen kauden loppua kohden. Viimeisessä kilpailussa löysin puttiini viimein idean, jota olen pitkään hakenut. Puttaukseen tuli hyvä fiilis ja liike ja viimeisten kierrosten puttimäärät olivatkin 26 ja 27 per kierros.
  • Mentaalipuolen parantuminen. Kuten moni teistä on mahdollisesti kuullutkin kauden aikana, kärsin kesän aikana heikosta henkisesti pelistä ja stressitasoni nousivat kilpailuissa korviin. Jännitin kilpailuissa kaikkea mahdollista ja tämä jännitys ilmeni jopa käsivarsien hermotuksena lyönteihin valmistuessa. Kauden aikana löysin itselleni hyvän psyykkisen valmentajan ja vaikka pitkä matka minulla on vielä tällä saralla kulkematta niin syksyn kisoissa stressitasot olivat jo huomattavasti kesää matalammat.
  • Lyöntivalikoiman laajentuminen. Kesän aikana sai rauhassa treenata kerrankin paljon erilaisia lyöntejä. Erilaisia rautoja, wedgejä ja bunkkerilyöntejä. Ja vielä kun kilpailutilanteessa pystyt toteuttamaan treenaamasi lyönnin. Golfia parhaimmillaan!
  • Katastrofaalisen avausreiän jälkeen nouseminen. Viimeisen LETAS kilpailun avauskierroksella tein heti ensimmäisellä reiällä tuloksen 9. Kaksi palloa teeboxista outtiin ja vielä metrinen putti ohi. Ensimmäisen reiän jälkeen tuloksessa +5. ”Vai että tälläinen startti.. no sulla on vielä 17 reikää tätä rundia jäljellä, nyt hei camoon”. Tämä itsensä puhuttelu toimi ja loppukierros sujui kohtaisesti. Korttiin kirjattiin neljän birkun lisäksi muutama bogi ja viimeiset 17 reikää tulokseen +1. Vaikka koko rundin tulokseen en ollut tyytyväinen, annoin itselleni pisteet, että en katastrofin jälkeen luovuttanut vaan jatkoin peliä loppuun asti.  

Nämä ovat pieniä palasia pelissä mutta varsinkin vaikean kauden jälkeen on tärkeää löytää niitä omasta pelistä. Ne ovat niitä palasia, jotka motivoivat jatkamaan työntekoa ja uskomaan, että hyviäkin asioita tapahtuu, kun vaan jaksaa uskoa.

Näihin hyviin palasiin on myös hyvä palata näin talvitreeni kaudella, kun pallon lyöminen seinään alkaa tympiä ja treenimotivaatio hiipua. Kannustan myös jokaista teistä, jotka golfia pelaavat, palaamaan niihin kesän onnistumiseen ja hyviin hetkiin, kun talvitreenit alkavat tympiä tai talvitauko alkaa tuntua liian pitkältä. Nämä muistot mielessä jaksamme taas innokkaina odottaa tulevaa kautta ja keväällä kävellä hymyissä suin ykkösteelle.

Näissä positiivisen odottavissa tunnelmissa haluan lopuksi toivottaa jokaiselle ihanaa joulun odotusta!

Ellinoora

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *